•  
  •  
  •  
  •  

 

 

Новини

 

 

Национални дни за учене през целия живот - Габрово 2020

 За поредна година Професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство - гр. Павел баня участва в "Национални дни за учене през целия живот -  Габрово 2020", където представи разнообразни кулинарни изкушения. Нашият щанд бе посетен от официалните гости на събитието: г-жа Таня Михайлова - зам.-министър на образованието и науката, г-жа Валентина Дейкова - ръководител на проекта, г-жа Магдалена Станулова - държавен експерт по професионално образование и обучение и г-жа Янка Такева - председател на СБУ.

    

      

 

 

 

  Европейски ден на спорта в училище - 25.09.2020 година

 Днес 25.09.2020 година - Професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство за поредна година  се включи в Европейския ден на спорта в училище. Събитието беше отбелязано с активни тренировки от всички ученици с ръководител Димитър Урдев - учител по Физическо възпитание и спорт.

                                          

 

 

 

 

Професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство

откри новата учебна година тържествено

с учениците от осми клас.

Те  бяха облечени в нови ученически униформи.

Учениците от другите класове бяха щастливи, че са в училище.

На всички пожелаваме успешен старт, здрава и ползотворна учебна година!

 

                        

 

 

 

На 7.07. 2020г в Професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство се проведе последното занятие на клуб "Тенис на корт" с ръководител Димитър Урдев. Нека аплодираме младите ентусиасти и им пожелаем да участват в големи спортни мероприятия, турнири и състезания.

    

 

 

Днес 24.06.2020г.Стефан Руменов Русев - ученик от 12 клас, получи награда от кмета на Община Павел баня Иса Бесоолу като отличник на випуск 2020г. в нашето училище.Освен грамота, зрелостникът получи парична награда и подаръци.Горди сме от резултатите на нашия ученик и сме благодарни на ръководството на Община Павел баня за грижите и вниманието към нашите ученици.Пожелаваме на Стефан успех на кандидатстудентските изпити и пълноценна реализация в живота.

 

    

  

 

 

 

 

  Учители и ученици от Професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство поднесоха цветя на паметници в град Павел баня по случай Трети март- ден на Освобождението на България.

 

        

 

  На 02.03.2020 г. учениците  от Професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство отбелязаха 142-та годишнина от Освобождението на България - Трети март с презентация и състезание на историческа тематика , посветени на тази велика дата в българската история.  

        

 

 

 

Ден на розовата фланелка - световен ден за борба с тормоза в училище Всяка година последната сряда на февруари е известна като Ден за борба с тормоза в училище. Познат е също и като „Ден на розовата фланелка“. На този ден участниците носят розово, за да символизират своята позиция. Всичко започва през 2007 г. като протест срещу инцидент, свързан с тормоз в едно училище в Канада. През 2008 г. премиерът на Британска Колумбия обявява този ден от февруари за ден срещу тормоза в училище. Всяка следваща година все повече ученици го честват, идвайки в училище с розови тениски и дрехи, на които пише „Тормозът спира тук“ и „Ден на розовата фланелка“. Скоро инициативата се подема и от хиляди училища по целия свят. За първи път в България се отбелязва през 2012г. Учениците от Професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство се включиха в инициативата. Всички ученици и учители казаха “Не на тормоза в училище”, закичвайки се с розови стикери.

 

           

 

 

 

На 11.02.2020г. и 18.02.2020г. се проведе училищен кръг за определяне на участници в регионално състезание "Най - добър млад сервитьор и готвач ". В училищното състезание взеха участие ученици от X, XI и XII клас. Победителите ще представят Професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство в гр. Кърджали през месец март 2020г.

        

 

По традиция всяка година  Професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство  тържествено отбелязва  гибелта на Апостола - Васил Левски.  Честването  на 147 - та годишнина се осъществи на 18.02.2020г., като в кратката програма участваха ученици от VIII "а" и X "а"клас под ръководството на Катерина Димитрова и Даниела Раева.

    

 

 

Професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство навърши

25 години

 

  На 13.12.2019г. се проведе кулинарна изложба, посветена на 25-годишнината от основаването на Професионална гимназия по   ресторантьорство и хотелиерство. Това беше заключителната изява, от редица дейности, посветени на юбилея.

 На кулинарната изложба присъстваха (представители на местната власт): Госпожа Енева - заместник кмет на Община Павел баня, Господин Халит   - заместник кмет на Община Павел баня, Госпожа Т. Иванова - ръководител дейност Образование, извънкласни дейности и спорт, Госпожа Захариева -     първият директор на Професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство, бивши и настоящи членове на колектива, представители   на бизнеса, общественост, директори на училища от общината.

  Вкусните и атрактивни ястия зарадваха хората, които притежаваха печеливши билети от нашата томбола.

 За доброто настроение в залата се погрижиха учениците от Професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство с изпъление на свои стихотворения, а Селиме Шериф от 10а клас изпълни 2 народни песни.

По повод 25-годишния юбилей на гимназията беше издаден училищен вестник.

               

 

Здравословно междучасие

  Днес 22.11.2019г. в Професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство по повод Седмицата на здравословното хранене беше проведено здравословно междучасие. приготвените ястия са постни, здравословни и изключително вкусни. Учениците с удоволствие вкусиха храната и разбраха, че здравословното хранене създабва приятни усещания и е важно за здравето.

Сигурни сме, че към групата, практикуваща здравословно хранене са се присъединили повече хора.

 Здравословното междучасие е посветено на 25 - годишнината от създаването на Професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство, гр. Павел баня.

   

    

   

 

 

УЧАСТИЕ ВЪВ ВОЕННО ОБУЧЕНИЕ

  Учениците от девети и десети клас на Професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство посетиха 61 Стрямска механизарана бригада, гр. Казанлък и  участваха в проведеното военно обучение.

 

   

    

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство, гр. Павел баня взе участие   в   Дните за учене през целия живот, които  се проведоха  от 9 до 11 октомври 2019   г. в гр. Велико Търново В програмата бяха  включени различни събития като: изложение на     институции за образование и обучение на възрастни, информационен семинар за журналисти,   национална конференция, церемония за връчване на награди за принос към сектора за учене на   възрастни, популяризиране на Електронната платформа за учене в Европа (EPALE), както и     множество културни прояви.

 

          

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Футболен турнир за купа "25 г. Професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство, гр. Павел баня", бе проведен на 11.06.2019 г., по повод 25 години от създаването на учебното заведение. В него участваха отбори от Професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство, гр. Павел баня, СУ "Христо Ботев'' , гр. Павел баня и Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм, гр. Казанлък. След достойно представяне на всички ученици, на 1-во място се класира отбора на ПГРХ, на 2-ро място отбора на ПГЛПТ и на 3-то място отбора на СУ "Христо Ботев". Г-жа Даниела Андонова - директор на ПГРХ, гр. Павел баня, изказа благодарност на учениците и техните треньори за участието и положените усилия. След края на събитието, организаторите поканиха на малка почерпка своите гости.

 

 

                                     

 

 

 На 05.06.2019г. Селиме Шериф - ученичка от IX а клас в Професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство бе наградена от Областен информационен център, гр. Стара Загора за участие и отлично представяне в Онлайн конкурс за млади предприемачи " Имам бизнес идея!".

 Селиме представи идеята си, за създаване на многопрофилна болница за активно лечение на територията на община Павел баня, за нуждите от специализирана медицинска помощ на жителите и гостите на община Павел баня. 

 

         

 

 

 

    Професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство   участва в Общинския празник по случай 24 - ти май - Денят на   българската просвета и култура и на славянската писменост и обра   овациите на публиката със представяне на сценка по разказа "Резняк"   на Чудомир с участието на Айлин Мехмед, Габриела Несторова,   Алайдин Мехмед и с музикалното изпълнение на Селиме Шериф.

                                 

 

 

 

 

 

 

 

По случай 24-ти май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост - учениците от 12 - ти клас Недред Мехмед Мехмедали и Юсеин Ахмед Юсеин бяха наградени от кмета на Община Павел баня - Станимир Радевски.

   Наградите връчи Госпожа Енева - заместник кмет на Община Павел баня на Недред Мехмед Мехмедали  - за постигнати отлични резултати в образователния процес и Юсеин Ахмед Юсеин - за отлично представяне на национални състезания и издигане авторитета на училището. 

 

    

 

 

 На 14.05.2019г. Професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство, гр. Павел баня тържествено изпрати своите абитуриенти випуск 2019г.

 Учебната 2018/2019 година завършиха две паралелки по професиите Готвач и Изпълнител на термални процедури.

 Тази  година завършва първия випуск Изпълнител на термални процедури. Четири години успешно съчетаване на теория и практика  в реална работна среда със съдействието на СБР - НК, гр. Павел баня.

  Гости на събитието бяха : Госпожа Енева - заместник - кмет  на Община Павел баня, Госпожа Захариева - първия директор на училището, Станка Нункова и Иванка Иванова - представители на СБР - НК, гр. Павел баня, бивши и настоящи учители, родители и ученици. Гостите поднесоха  поздравителни адреси от институциите, които представляват.

 

                 

 

 На 13.05.2019г. от 15.00 часа в Професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство се проведе представително занятие на Занимания по интереси клуб Здравословно хранене" с ръководител Тонка Райкова - учител по практическо обучение.

 Учениците приготвиха най-добрите си асортименти в кухнята, като съчетаха здравословната храна с вкус, качество и естетика при оформяне и поднасяне. На представянето и дегустацията бяха поканени учители, родители и ученици. Участниците в клуба споделиха с тях наученото и обсъдиха темата "Здравословно хранене".

 

        

 

 

На 9 май 2019г. в Професионална гимназия по ресторантьорство, гр. Павел баня се проведе "Ден на учeническото самоуправление". Възпитаници на училището се въплътиха в ролята на директор и учители по различни учебни предмети. Те осъзнаха, че учителската професия е трудна и отговорна.

 

                  

 

 

На 23 и 24 април 2019г. Професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство гр. Павел баня представи професиите, които се изучават в училището, на Панорама на професионалното образование и обучение и кариерното развитие 2019 в град Павел баня. На специален щанд пред Народно читалище "Напред - 1903" учениците от гимназията демонстрираха специални умения в сферата на ресторантьорството. Учители и ученици от ПГРХ привлякоха вниманието на гостите с атрактивни изделия от практическото обучение и рекламни материали за новата учебна година. За учебната 2019 - 2020 година в ПГРХ ще се осъществи прием по професиите: Готвач и Сервитьор - барман. И двете професии са утвърдени в училището и желани от учениците и техните родители от община Павел баня.

 

               

 

В чест на 25 - годишнината от създаването на училището, по случай Деня на Земята на 23.04. 2019г. учениците и учителите от Професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство посадиха 15  дръвчета в двора на училището. Всички участници с радост и ентусиазъм ще се грижат за новопосадените дървета.

 

                       

 

 

В дните от 27.03.2019 до 29.03.2019 г., в гр. Велинград се проведе Регионален кръг на Националното състезание по професии в следните категории: "Най-добър, млад готвач", "Най-добър млад сервитьор", "Най-добър млад барман" и "Най-добър млад хлебар-сладкар". Юсеин Ахмед Юсеин, ученик от XII клас в ПГ по РХ взе участие в надпреварата за "Най-добър млад готвач" и представи достойно училището. Държавен експерт по професионално образование в МОН г-жа Магдалена Станулова и г-жа Любка Байлова, директор на ПГИТ "Алеко Константинов" гр. Велинград - организатор на събитието, приветстваха участниците и гостите и откриха състезанието. Участниците имаха възможността да покажат своите знания и умения и да създадат нови приятелства и контакти.

 

        

          

 

 

Професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство взе участие в Чудомирови празници на община Павел баня. На 26.03.2019г. в читалище "Напред 1903" бяха отбелязани 129 години от рождението на Димитър Христов Чорбаджийски - Чудомир. Ученици от клуб "История, слово и театър" в занимания по интереси се въплътиха в ролята на Чудомирови герои. Севги Димитрова спечели трета награда в конкурса за рисунки, посветени на Чудомир.

 

 

25 март 2019 г. – Ден на търпението!

 

 

На 05.03.2019г. учениците от девети и единадесети клас на Професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство представиха презентация и рецитал в чест на Празника на Освобождението - Трети март !

  

 

 

  На 27 февруари 2019 г. в гр. Павел баня се проведе работна среща, посветена на възможностите и начините за пестенето на енергия в българските училища по проект: „Мост между действията за климата на европейско и местно ниво“. Учениците от ПГ по РХ подготвиха кетъринга за срещата. 

 

       

 

 

 

На 19.02.2019г. в училището се проведе тържествено честване по случай 146 -тата годишнина от обесването на Апостола на Свободата - Васил Левски. 

            

 

 

На 12 февруари 2019г. в Професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство, гр. Павел баня се проведе училищен кръг на кулинарно състезание "Най - добър млад готвач". В състезанието се включиха ученици от 10, 11 и 12 клас

 

 

        

Дейности по проект "Опазване на климата, чрез енергийна ефективност"

Сформираните енергийни екипи от ръкожодителите госпожа  Мариана Джигова и господин Стефан Ненов по проект "Опазване на климата, чрез енергийна ефективност" работят по изпълнението плануваните дейности . Членовете на екипите усвоиха знания и умения, чрез които успешно и с голям интерес извършват своите енергийни обиколки. Проектът набира все по - голяма популярност и сред останалите ученици в училището.

   

 

 

"Здравословно междучасие" в ПГ по РХ, гр. Павел баня

 

По повод "Европейската седмица на професионалните умения по професии" и "Седмица на здравословното хранене" на 22.11.2018г. в Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство, гр. Павел баня се проведе здравословно междучасие. Бяха приготвени различни  вкусни и здравословни ястия, които убедиха учениците на гимназията, че всичко приготвено с желание и любов е вкусно и полезно. 

 

 

 

 

"Европейска седмица на професионалните умения по професии" и "Седмица на здравословното хранене"

  

 "МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН БЕЗ ТЮТЮНЕВ ДИМ"  
 НА 15.11.2018Г. В ПГ ПО РХ, ГР.     ПАВЕЛ БАНЯ УЧИТЕЛИТЕ ПО ФИЗИЧЕСКО   ВЪЗПИТАНИЕ Д. УРДЕВ И Н. КЪНИН     ОРГАНИЗИРАХА МЕЖДУЧАСИЕ БЕЗ ТЮТЮНЕВ   ДИМ". АЛТЕРНАТИВНАТА ФИТНЕС   ПРОГРАМА АНГАЖИРА ВНИМАНИЕТО НА     УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

По повод националната седмица на четенето от 22.10.2018г. до 27.10.2018г. в  ПГ по РХ, гр. Павел баня се проведоха следните мероприятия:

1. 22.10.2018г.  Четене на любими приказки от ученици в ДГ "Синчец"

2. 23.10.2018г. Маратон на четенето в часовете на класа

3. 24.10.2018г. Състезание по грамотност 

4. 25.10.2018г. Посещение на читалище " Напред", гр. павел баня

5. Литературен конкурс - Есе на тема : "Книгата - моят най - добър приятел"